OM OSS

Her finner du en beskrivelse hvem vi er og hva vi ønsker

  • «Folkediplomati Norge» er en uavhengig og tverrpolitisk forening. Vi skal arbeide for fred og dialog mellom Norge og Russland. Målet er å bli bedre kjent med våre russiske naboer og dermed bygge ned fordommer.

  • «Folkediplomati Norge» skal fremme dialog mellom private personer, foreninger, kulturelle organisasjoner, bedrifter og kommuner.

  • «Folkediplomati Norge» vil organisere reiser til Russland, samt ta initiativet til møter, foredrag og seminarer om kulturelle, politiske, sosiale eller økonomiske temaer. 

Hvorfor gjør vi dette ?

Vi ønsker å skape mer offentlighet om den negative og ensidige vinklingen i norske media i alt som har med Russland å gjøre. Mange tror på fremstillingene i media, og det skaper frykt og mistenksomhet ovenfor Russland og den russiske befolkning. Selv om vi hver for oss kunne engasjere oss på egen hånd, for å bedre bilaterale forhold mellom Norge og Russland, kan en forening som «Folkediplomati Norge» skape et fellesskap om innsatsen, og gjøre den mer effektiv og organisert. Navnet «Folkediplomati» er ikke vår idé alene. En slik forening finnes allerede i Belgia og Tyskland, og er planlagt i flere andre land.  Interessante Links

https://www.norway.mid.ru nettside til den russiske ambassaden i Norge

https://www.mid.ru/en/main_en  nettside til russisk utenriksdepartement

https://www.ppcrimea.ru  representant av Krim foran Presidenten av den russiske føderasjonen

https://www.most.life  offisielle nettside til Krim broen

https://www.crimea.gov.ru  offisielle nettside til regjeringen på Krim

https://mid-dnr.su/en/  ministry of foreign affairs of the Donetsk People´s Republik

https://www.iafc-forum.com International Association Friends of Crimea

https://www.krimfreunde.eu Krim´s venner Tyskland