Kondolanse til utenriksminister N. Nikonorova i DNR


Hendrik Weber

I navnet av foreningen Folkediplomati Norge sendte jeg i går kondolanse til utenriksminister Nataliya Nikonorova i DNR etter drapet på president Aleksander Zakharchenko. Dette attentatet viser atter en gang at regimet i Kiev ikke holder seg verken til løfter eller avtaler.
Vi hadde mulighet å møte Aleksander Zakharchenko to ganger i år der vi hadde flere samtaler om den aktuelle situasjonen i Donbass, men også om fremtiden og utviklingen som han ønsket seg for Folkerepublikken Donetsk.
Sammen med Mette var jeg i forrige uke i Donetsk sammen med rådgiveren hans Aleksander Kazakov for å forberede et intervju. Ved denne anledningen var vi i den samme restauranten der Aleksander ble drept i går kveld.
Vi ønsker folket i Donetsk våre hjertelige kondolanser og er sikker på at denne tragiske døden ikke vil svekke men forsterke ønske om et fritt og fredelig Donbass...

https://www.vesti.ru/videos/show/vid/770584/#/video/https%3A%2F%2Fplayer.vgtrk.com%2Fiframe%2Fvideo%2Fid%2F1828134%2Fstart_zoom%2Ftrue%2FshowZoomBtn%2Ffalse%2Fsid%2Fvesti%2FisPlay%2Ftrue%2F%3Facc_video_id%3D770584