AKTIVITET

Her finner du informasjon om våre aktiviteter

Folkediplomati Norge sin konferanse på Litteraturhuset den 28. mars kl. 18.00 Hvem har "rett" til Krim ? Hjertelig velkommen !

Ministerrådet fra den russiske republikken Krim, Sergey Askyonov har i sin forordning fra 26. novemer 2018 tildelt diplomer og utmerkelser til medlemmer av Folkediplomati Norge som var på Krim i oktober 2018.

Den amerikanske tenketanken Atlantic Council publiserte i begynnelse av desember et dokument med navn: The Kremlin´s Trojan Horses 3.0. Rapporten skal gi en oversikt over samarbeidet og innflytelsen som Russland og Kremlen utøver i forskjellige land for å påvirke alle samfunnsområder.

Konferansen i Yalta den 25. og 26. oktober var en samling for organisasjoner og foreninger fra forskjellige land som jobber for et godt forhold til Russland og spesielt til Krim. I tillegg var flere politikere, statsviter og rådgivere invitert. Konferansen ble ledet av Georgy Muradov som er visestatsminister på Krim og rådgiver til president Putin....

I navnet av foreningen Folkediplomati Norge sendte jeg i går kondolanse til utenriksminister Nataliya Nikonorova i DNR etter drapet på president Aleksander Zakharchenko. Dette attentatet viser atter en gang at regimet i Kiev ikke holder seg verken til løfter eller avtaler.
Vi hadde mulighet å møte Aleksander Zakharchenko to ganger i år der vi hadde...

Sobibor

25.08.2018

Den russiske ambassaden i Norge viste i går filmen "Sobibor" i Oslo og flere medlemmer av Folkediplomati Norge var til stede. Etter filmen hadde vi et møte for å snakke om fremtidige prosjekter, reisen til Krim og til Donetsk osv.

En delegasjon fra Folkediplomati Norge var på besøk i Moskva i forrige måned. Siden fotball VM var i full gang var byen full av fotballfans fra alle verdens kanter. En veldig åpen, god og avslappet stemning overalt i hele byen, på Metroen eller i kaffene.
Vi hadde planlagt lenge et møte med Dr. Georgy Muradov som er visestatsminister på...

«Народный дипломат» Норвегии Хендрик Вебер в пятый раз приехал в Крым - теперь на экономический форум в Ялту. В прошлый раз он давал интервью Федеральному агентству новостей в марте во время выборов президента России: норвежец тогда был добровольным наблюдателем в Севастополе и других городах Крыма.

Vi har fått tilsendt denne reportasjen fra Donbass fra Hendrik Weber. Han er leder for foreningen Folkediplomati Norge, som går inn for bedre diplomatiske forhold til Russland. Det er svært taust om krigen i Donbass i norsk og vestlig presse, så vi benytter anledningen til å publisere en reisebeskrivelse fra en del av Europa der det faktisk er...

От мифов к реальности. Международные наблюдатели подвели итоги и озвучили свои впечатления от избирательного процесса в Республике. По их словам, эмоций пережили немало. Было время, как для изумления, так и для возмущений. Гости специально не готовили конкретный маршрут, чтобы посещение участков было спонтанным.

Основатель организации "Норвежская народная дипломатия" Хендрик Вебер отметил, что ему интересна ситуация с участием в выборах крымских татар, в притеснении которых Запад обвиняет российские