ARTIKLER / DOWNLOAD

Her finner du artikler som vi har skrevet og annen interessant informasjon

Mens NATO øver Krieg mot Russland, har jeg vært på nok en tur til Krim....

Folkerettens regler om minoriteters rett til å tre ut av eksisterende statsdannelse, med særlig med henblikk på «anneksjonen» av Krim

Som kirurg deltok jeg i Barentssamarbeidet, først som ansatt på Universitetssykehuset i Tromsø og senere på Ullevål sykehus.

Sanksjonene Vesten har igangsatt overfor Russland og Krim, kom som en overraskelse på Vladimir Konstantinov. Det var «som om en misunnelig nabo, som du likevel har betraktet som et noenlunde normalt menneske, hadde fått greie på at du feiret en begivenhet i hjemmet ditt, og av all kraft begynte å denge løs på varmeanlegget og synge obskøne sanger»,...

"Jeg har i mange år deltatt i Barentssamarbeidet, dette fredsprojektet som kom i stand ved Kirkeneserklæringen av 1993. Kontrasten mellom fredsånden i dette samarbeidet og den negative holdning norske myndigheter har til Krims valg om å slutte seg til Russland, er stor."

Den autonome republikken Krim har gjennom sin lovlige folkeavstemning revet seg løs fra Ukraina og søkt om å bli en del av Den Russiske Føderasjonen. På grunn av dette har de fått sanksjoner mot seg fra USA og EU. Begrunnelsen er at Russland skal ha «annektert» Krim. Detter er imidlertid ikke riktig. Nå må norsk press gjøre hjemmeleksen sin!